Top_
Haderslevsejlclub.dk/_ARKIVET_/ 

   

Retur til
forrige side
HSC Arkiv

Haderslevsejlclub.dk/_ARKIVET_/

Formandens statusberetning
2. Kvartal 2010

   

Formandens statusberetning vedr. 2. Kvartal 2010

I min sidste statusrapport for 1. kvartal beklagede jeg mig over det kolde og ustabile vejr som betød at forårsklargøringen og søsætningen blev forsinket, men tingene rettede sig jo pludseligt og vi har vel haft en af de allerbedste somre i mange år.

Jeg tror det er kommet bag på mange bådejere at vi pludselig skulle opleve en juli måned med sol fra morgen til aften og jeg tror mange i år har valgt alternative ferier istedet for at sejle. Jeg bygger det på belægningen i havnene omkring os hvor det ikke har været vanskeligt at finde en plads og hvor alle melder om en nedgang i anløb på ca. 15- 20%.

Det ser ud til, at vi vil komme ud af 2010 med næsten samme havneindtægter som sidste år og jeg tror det skyldes vore forbedrede faciliteter samt at vore frivillige havneopkrævere indirekte er med til at skabe en stemning som tiltaler gæsterne og får dem til at komme igen. Efterhånden møder man kun automater i stedet for mennesker når man skal betale havnepenge et nyt sted.

Vore frivillige havneopkrævere henvender sig løbende til mig og beklager sig over at de ikke kan afgøre om både tilhører vore medlemmer eller er gæster. Jeg synes vi har kæmpet med dette problem i rigtig mange år og jeg kan simpelthen ikke forstå at I medlemmer ikke får bragt forholdene i orden, når det både i klubbens vedtægter samt i bro- og pladsregulativet klart er beskrevet hvilke regler der er gældende. Vi gider ikke blive ved med at skulle spille bussemænd og har ikke anden sanktionsmiddel på nuværnede tidspunkt end at appellere til Jeres samvittighed samt at I gør livet vanskeligt for andre medlemmer som bruger deres fritid på at kræve penge op til klubben.

Læs klubbens vedtægter §5

Fartøjer ejet af klubmedlemmer skal føre klubbens stander, være navngivet med angivelse af hjemhavn.

Læs klubbens broregulativ §1

 Båden skal synlig fra broen  være forsynet med broplads- og årsmærke og i øvrigt føre klubbens stander. Båden skal være navngivet med angivelse af hjemhavn = Haderslev. Da Haderslev har 2 sejlklubber skal klubnavnet desuden indgå i forbindelse med Haderslev. 

Der hersker stadig utilfredsstillende forhold omkring kommunens pladser på Nordsiden som efterhånden ligner en skibskirkegård af gamle udslidte fartøjer som ligger på kajen ud mod SAF. Det er naturligvis kommunens sag hvis de vil skæmme området på den måde, men HSF og vi er stærkt utilfredse med at der ikke er opsøgende opkrævning af havnepenge på kommunens pladser idet kun de både som henvender sig på havnegrillen betaler havnepenge.

Det lykkedes lige inden sommerferien at få færdiggjort og godkendt vor nye legeplads, som Finn Laursen og produktionshøjskolen har arbejdet på i næsten et år og det ser ud til at den har været velbesøgt hele sommeren. Vi har fået mange tilkendegivelser fra presse og fagblade som ønsker at skrive artikler om legepladsen, som nok er en af de få legepladser på havnene jeg har besøgt som er lovlige efter de nye EU-regler. Man pådrager sig et stort erstatningskrav hvis uheldet er ude og et barn kommer til skade. Senest ønsker Dansk Sejlunion at skrive en artikel om vore legepladsfaciliteter.

Vi havde en utrolig positiv ”operation dagsværk” hvor rigtig mange medlemmer gav klubben deres arbejdskraft en dag, hvilket resulterede i at vi fik afviklet mange af vore hængepartier. Der blev malet, repareret, opryddet så det var en fornøjelse at se resultatet efter endt arbejde hvor vi sluttede med pølser og øl. Det var den gamle HSC ånd som stak ansigtet frem og som vi i den grad mangler og som vi meget gerne vil have genoplivet flere gange om året.

Midt i sommerferien var vi værter for KDYs sommertræf hvor KDY ankom med 32 både og hvor de havde lånt vore faciliteter herunder vort klubhus og grillpladser. Vi har fået megen positiv omtale og goodwill af arrangementet som Lars Knudsen og Bjarne Winther har stået som tovholdere for. Det er noget af en opgave pludselig at få placeret 32 bådene i nærheden af hinanden, modtage 60 mennesker til grill og sørge for at de tager herfra med en god positiv oplevelse, så vi måske ser dem igen en anden gang.

Vi har igen haft mindre klager over vor vinterplads specielt omkring opførelse af bådehuse på området, selvom man jo må forvente at et havneområde som har ligget på stedet i 100 år ikke kan ligne et grønt parkanlæg.

Ikke desto mindre ønsker vi et godt forhold til vore naboer og der står i vort bro-og pladsregulativ, at der ikke må opføres bådehuse på området. Det er derfor også frustrerende, at der er medlemmer som måske af ukendskab til reglerne opfører bådehuse alligevel og derfor har bestyrelsen måtte præcisere reglerne endnu engang i bro- og pladsregulativet.

Det er IKKE tilladt at opføre bådhuse. Eksisterende godkendte bådhuse skal være nedtaget og fjernet senest 1. juni. Der kan fra tid til anden forekomme korterevarende reparationsarbejde, hvor overdækning af båden kan være påkrævet, men der skal i fremtiden altid fremsendes en ansøgning til bestyrelsen inden opsætning af et bådehus. Dog kan det være ledsaget af krav fra bestyrelsens side om, at båden flyttes til et andet område på pladsen, således at omgivelserne er mindst muligt generet af udsigten og arbejdet.

Efteråret nærmer sig men der er stadig gode week-ends hvor man kan få en god afslutning på sæsonen herunder BLÅ BÅND arrangementet den 28. august til Assens. Arrangementet var tidligere udelukkende et kapsejladsarrangement, men er nu også et socialt arrangement hvor alle både inkl. Motorbåde kan deltage og hvor der er lagt vægt på en grillfest med medbragt mad i lokalerne tilhørende Assens Sejlklub. Skriv dig på listen i klubhuset eller kontakt Hans Henrik Hansen, kapsejladsudvalget.

Inden længe begynder forberedelserne til afrigning og optagning af bådene og jeg vil opfordre alle til at gøre sig nogle tanker om hvornår I forventer at skulle i vandet næste år så vi ikke får de sædvanlige situationer hvor der er både som står i vejen for andre fordi de er placeret uhensigtsmæssigt. Nogle planlægger bevidst efter at komme sidst op og derved måske komme først i vandet, medens andre blot ikke kan få taget sig sammen til at få afrigget og derfor ”ufrivilligt” kommer til at stå i første række ved søsætning selvom det også kniber med at komme i gang om foråret.

I november indkalder vi som sædvanligt til ordinær generalforsamling og i år er kasserer, næstformand og sekretær på valg.

Desværre har både kasserer og næstformand meddelt bestyrelsen, at de ikke ønsker genvalg for en ny 2 årig periode hvilket vi alle i bestyrelsen er utrolig kede af. Men det er som i en fodboldkamp at man skal lade sig udskifte når man har ydet alt hvad man har i sig og lade en ny spiller komme på banen.

Jeg forudser at det kan blive overordentligt vanskeligt at få en ny kasserer som vil påtage sig klubbens vigtigste opgave, at opkræve kontingenter samt sørge for at vi holder vore budgetter og ikke bruger flere penge end vi har.

Alligevel vil jeg indtrængende opfordre alle som måtte være interesseret i at byde ind på de 2 bestyrelsesposter om at kontakte mig hurtigst muligt for en samtale. Jeg tør godt love at ingen af de 2 nye medlemmer vil blive overladt til sig selv, men vil blive støttet af hele bestyrelsen indtil jobbet bliver ”hverdag”.

Jeg håber desuden på at vi i den kommende vinterperiode vil kunne stable flere arrangementer på benene end der har været i denne sæson. Jeg synes vi har oplevet en afmatning i lysten til at være sammen socialt hvilket kan skyldes at I alle har nok at se til i hverdagen og derfor ikke har overskud til også at engagere Jer i klubarrangementer. Det er naturligvis fair nok og der er i dag jo også mange andre tilbud i hverdagen samt et måske stigende arbejdspres på grund af den krise vi har været igennem de sidste par år.

Med denne beretning vil jeg ønske Jer en fortsat god efter sæson og håber at se og tale med mange af Jer på havnen i den kommende tid.

Med sejlerhilsen

 
https://www.haderslevsejlclub.dk/ https://haderslevsejlclub.dk/_ARKIVET_/

Disse arkivdata er rettet 05-04-2022