Top_
Haderslevsejlclub.dk/_ARKIVET_/ 

   

Retur til
forrige side
HSC Arkiv

Haderslevsejlclub.dk/_ARKIVET_/

”Flagmastelauget”

 

18.marts 2007

En situationsrapport fra Flagmastelauget:

Flagmasten har været nede længe. Der har været skrabet, renset og slebet, så træværket nu er fri for lakrester.

Topmasten knækkede ved nedtagning, så der skulle laves en ny. Den blev fundet på rod, fældet og hjemtaget. Først blev den savet og høvlet i firkant, dernæst i ottekant, og derefter omdannet til en sekstenkant.Nu er den rund og fin! Den er slebet ned og har fået grundingsolie nogle gange. Der er lavet krave på enden af topmasten og fløjknappen er passet til.

Undermast, rå og gaffel har fået lus sat i på de rådne steder og revner er ordnet med linoliekit og i øvrigt har de fået linoliemaling med mellemrum. Det er besluttet ikke at lakere.

”Jensine” har fået pålæg fra nationalmuseet om at bruge linolie, det råd følger vi også.

Jan Erik Andreassen fra Marinebørsen i Kolding har sponsoreret 8 stk. træblokke, der nu har fået olie og maling. Tak for det!!

Heebøl har lavet buen til salingshornet færdig i egetræ. Den skal nu have boret huller og savet indhak, så vanterne har et spor at løbe i.

Så er vi klar til at påbegynde montering af beslag.

Der er behov for nye vantskruer, de gamle var rustet fast. Det undersøges, om nogen vil sponsorere nye vanter, eventuelt levere til en favorabel pris. De gamle er rustne og noget overdimensionerede, - tror vi nok!

Vi undersøger, hvordan en permanent løsning kan etableres for op- og nedtagning af flagmasten. Det skal være muligt uden brug af fremmed kran, idet vi derved selv kan bestemme hvornår vi vil nedtage for at give olie.

Det kræver blokke, wire og et spil og sikkert også et samspil med vores egen kran.

Efterhånden som træværket bliver klar, skal det transporteres til broen for endelig montering.

Vi har en deadline, der hedder 21.april. Det er lig med standerhejsningen. Da skulle vi gerne være færdige. Det er realistisk, tror vi nok!

Jørgen

Hvem Jørgen?

Rettelser / Forslag / opdateringer, indsendes via
sekretaer@haderslevsejlclub.dk Mrk. "Arkivrettelse".

 
https://www.haderslevsejlclub.dk/ https://haderslevsejlclub.dk/_ARKIVET_/

Disse arkivdata er rettet 30-12-2022