Byggeprojektet Nordkajen

Der er idag kl. 15.00 afholdt møde med overfartslederen i Årøsund som repræsenterer Haderslev Kommune og det blev et meget konstruktivt og informativt møde, som er med at kaste lys over projektet og hvad det indeholder.

Der skulle blive lavet en bro på 180cm med en spunsvæg udvendig. Vi opfatter det sådan, at der bliver slået en spunsvæg 180cm fra kajkanten og der herefter bliver lavet en opfyldning indvendig, eller også bliver det en bro der hviler på spunsvæggen som den anden mulighed. Vi tror mest på den første løsning.

Vi talte bl.a. om fortøjningsklamper, der bliver sådan, at der kan sættes en gammelmandsline (indhalerline) op mellem pæl og bøjle, og så er der samtidig mulighed for at fortøje, uden det give problemer. Pælene bliver 22 - 26 cm i toppen og de bliver faktisk slået som vi ønsker det. Vi har foreslået, at de første pladser bliver 16 m. længde og den kortere afstand bliver 15 m. Kommunen mener det bliver pænest med kun 2 længder på pladserne, og en pladsbredde på 3,5 m , men hvis vi vil have nogle med 3 m kan det lade sig gøre. Vi må tale med den omkring pladser med større bredde end 3.50 meter da vi på nordsiden p.t. har 4 både med større bredde en 3.50m.

 Kommunen vil gerne beholde de yderste 4 pladser, men hvis det er nødvendigt, at vi breder os lidt mere end nu for at få 25 pladser, er det også ok.

Mht. strøm, så bliver der stik på bagsiden af bænkene, og hvert stik kan tage en belastning på 2000watt. Der bliver en afstand mellem bænkene på 25 m, hvilket gør, at en 25 m kabelrulle kan nå fra stikket og ud på båden.

Arbejdet er allerede påbegyndt idet de allerede er ved at rive broen op og de mener også at de første pladser vil blive klar tidligere en 1.7.07.