Top_
Haderslevsejlclub.dk/_ARKIVET_/ 

   

Retur til
forrige side
HSC Arkiv

Haderslevsejlclub.dk/_ARKIVET_/

Bekendtgørelse om dumpning

 

29. januar 2008

1649 af 13/12 2006. Bek. om dumpning af optaget havbundsmateriale (klapning)

Bekendtgørelse om dumpning af optaget havbundsmateriale (klapning)Nr. 1649 af 13. december 2006

Miljøministeriet

(Miljøstyrelsen)

I medfør af §§ 28, 48, stk. 1 og 2 og § 61, stk. 1, i lov om beskyttelse af havmiljøet, jf. lovbekendtgørelse nr. 925 af 28. september 2005, som ændret ved § 1 i lov nr. 564 af 24. juni 2005, § 1 i lov nr. 474 af 31. maj 2006 og lov nr. 1571 af 20. december 2006, fastsættes:

§ 1. I denne bekendtgørelse forstås ved: 1)Klapning: Dumpning af optaget havbundsmateriale, eksempelvis fra uddybning, oprensning og havnebygningsarbejder, samt kabel- og rørledningsarbejder på havbunden.

2)Uddybning: Forøgelse af en offentliggjort vanddybde.

3)Oprensning: Vedligeholdelse af en offentliggjort vanddybde.

4)Arbejdsområde: Det område, hvorfra havbundsmaterialet ønskes fjernet.

Stk. 2. Havbunden begrænses i forhold til fast land af middelvandstandslinjen.

§ 2. Klapning må ikke finde sted uden forud indhentet tilladelse.

Stk. 2. Ansøgning om tilladelse til klapning indsendes til det statslige miljøcenter under Miljøministeriet, i hvis administrationsområde, klappladsen er beliggende, jf. bilag 1 til bekendtgørelse om delegation af miljøministerens beføjelser efter lov om beskyttelse af havmiljøet til Miljøstyrelsen og de statslige miljøcentre under Miljøministeriet.

Stk. 3. Det statslige miljøcenter, i hvis administrationsområde klappladsen foreslås placeret, skal anmode det miljøcenter, i hvis administrationsområde arbejdsområdet foreslås placeret, om at vurdere, om der skal stilles vilkår om optagningsmetode m.v., jf. lovens § 27, 2. pkt.

§ 3. Ansøgningen skal indeholde oplysninger om: 1)Arten og mængden angivet i m3 og tons af det materiale, som ønskes klappet (ler, mudder, sand m.v.), samt oplysning om, hvorvidt dette stammer fra oprensning eller uddybning. Oplysningerne fordeles på den enkelte opgave.

2)Oplysning om materialets indhold af forurenende stoffer, jf. lovens bilag 2, herunder materialets fysiske, kemiske, biokemiske og biologiske egenskaber.

3)Angivelse af arbejdsområdet indtegnet på et søkort eller tilsvarende målfast kortmateriale med angivelse af position.

4)Forslag til klapplads indtegnet på et søkort eller tilsvarende målfast kortmateriale med angivelse af position.

5)Angivelse af tykkelsen af det sedimentlag, som ønskes fjernet. Herunder angives dybden inden og efter arbejdets udførelse.

6)Tidsplan for arbejdets udførelse.

7)Klapmetode og optagningsmetode.

8)Vurdering af mulighederne for nyttiggørelse eller anden håndtering af materialet.

Stk. 2. For de under nr. 5 angivne oplysninger kan miljøcentret forlange dokumentation i form af pejleplaner.

Stk. 3. Ansøgning om tilladelse til klapning i forbindelse med uddybnings- eller anlægsarbejder skal være ledsaget af oplysning om, hvorvidt der af Kystdirektoratet er givet tilladelse til arbejdets udførelse, eller om ansøgning herom er indsendt.

Stk. 4. Miljøcentret kan forlange, at ansøgeren lader foretage analyser for indhold af forurenende stoffer m.v. på et laboratorium, som er akkrediteret af Den Danske Akkrediterings- og Metrologifond (DANAK) eller af et tilsvarende akkrediteringsorgan, som er medunderskriver af EA's (European co-operation for Accreditation) multilaterale aftale om gensidig anerkendelse. Miljøcentret kan anvise særlige prøveudtagnings- og analysemetoder. Prøveudtagningspositionerne skal angives på søkort eller tilsvarende målfast kortmateriale.

Stk. 5. Analysering skal udføres, hvis ansøgningen omfatter mere end 10.000 tons materiale, medmindre det anses for åbenbart, at det ikke er forurenet. Denne vurdering foretages af m iljøcentret.

§ 4. Forinden afgørelse træffes i overensstemmelse med lovens § 26, stk. 2, 3 og 5, skal ansøgningen forelægges Fiskeridirektoratet, Farvandsvæsenet samt Kulturarvsstyrelsen til udtalelse.

Stk. 2. Miljøcentret kan med de i stk. 1 nævnte myndigheder aftale, at udtalelse for nærmere angivne mængder eller positioner ikke skal indhentes i hvert enkelt tilfælde.

§ 5. En tilladelse kan gives for en periode af højst fem år.

Stk. 2. Tilladelsen skal indeholde vilkår om klappladsens benyttelse, klappladsens placering indtegnet på søkort eller tilsvarende målfast kortmateriale med oplysninger om position, oplysning om klapmængde i m3 og tons og tidsrummet for tilladelsens gyldighed. Hvis en tilladelse gives for mere end tolv måneder, skal der tillige træffes beslutning om, hvorvidt der skal fastsættes vilkår om regelmæssige sedimentundersøgelser.

Stk. 3. Tilladelsen skal indeholde vilkår om underretning til miljøcentret om klapningens begyndelse og afslutning samt om mængden i m3 og tons af klappet materiale, jf. § 8.

Stk. 4. I tilladelsen kan optages bestemmelser om, at klappladsen ikke må benyttes i dele af tilladelsesperioden.

Stk. 5. Miljøcentret kan fastsætte supplerende vilkår, vilkår om kontrol- og sikkerhedsforanstaltninger samt om efterfølgende undersøgelser på klappladsen.

§ 6. En tilladelse kan til enhver tid ændres eller tilbagekaldes, når hensynet til beskyttelsen af havmiljøet, sejladsens sikkerhed eller gener over for tredjemand gør dette påkrævet.

§ 7. Det miljøcenter, som har meddelt tilladelse til klapningen, fører tilsyn med, at stillede vilkår overholdes og med, at klapningen i øvrigt udføres hensigtsmæssigt. Endvidere føres under og efter klapningen tilsyn med forholdene på klappladsen.

§ 8. Underretning om klapningens påbegyndelse skal, medmindre et tidligere tidspunkt fastsættes, være miljøcentret i hænde senest otte dage før det tidspunkt, hvor klapningen agtes påbegyndt. Underretning om klapningens afslutning samt om mængden af klappet materiale angivet i m3 og tons skal indsendes til miljøcentret umiddelbart efter afslutningen af klapningen.

Stk. 2. Afbrydes klapningen i mere end tre måneder, skal der indgives ny underretning efter stk. 1, 1. pkt. Underretning om mængden af klappet materiale angivet i m3 og tons skal indgives mindst en gang om året, senest 1. februar. Underretningen skal omfatte det forudgående kalenderår. Underretningen efter 2. og 3. pkt. gives, selv om tilladelsen ikke har været udnyttet det foregående kalenderår.

§ 9. En gang om året indsender miljøcentret til Miljøstyrelsen oplysninger om klapninger i det foregående kalenderår.

Stk. 2. Indberetningerne skal være Miljøstyrelsen i hænde senest 1. marts. Indberetning skal finde sted på de dertil af Miljøstyrelsen udarbejdede formularer, og indberetningerne skal ske, selv om der ikke har været givet tilladelse til klapning i det foregående kalenderår.

§ 10. Medmindre højere straf er forskyldt efter anden lovgivning, straffes med bøde den, der: 1)Foretager eller lader foretage klapning uden tilladelse, jf. § 2,

2)tilsidesætter vilkår for en tilladelse, eller

3)overtræder § 8.

Stk. 2. Straffen kan stige til fængsel i indtil 2 år, hvis overtrædelsen er begået forsætligt eller ved grov uagtsomhed, og hvis der ved overtrædelsen er 1)voldt skade på miljøet eller fremkaldt fare herfor eller

2)opnået eller tilsigtet en økonomisk fordel for den pågældende selv eller andre, herunder ved besparelser.

Stk. 3. Stk. 2 finder ikke anvendelse på overtrædelser begået fra udenlandske skibe, medmindre overtrædelsen er begået i indre territorialt farvand. For overtrædelser begået fra udenlandske skibe i ydre territorialt farvand kan straffen stige til fængsel i indtil 2 år, hvis der er tale om forsætlig og alvorlig forurening af havmiljøet.

Stk. 4. Der kan pålægges selskaber m.v. (juridiske personer) strafansvar efter reglerne i straffelovens 5. kapitel.

§ 11. Bekendtgørelsen træder i kraft den 1. januar 2007.

Stk. 2. Ansøgninger, der er indsendt inden den 1. januar 2007, men ikke er færdigbehandlede på denne dato, færdigbehandles af miljøcentret efter reglerne i denne bekendtgørelse.

Stk. 3. Bekendtgørelse nr. 975 af 19. december 1986 om dumpning af optaget havbundsmateriale (klapning) ophæves.
 

Connie Hedegaard / Karsten Skov

 
https://www.haderslevsejlclub.dk/ https://haderslevsejlclub.dk/_ARKIVET_/

Disse arkivdata er rettet 13-04-2022