Renovering af Baagå havn

Den dejlige ø Baagø i Lillebælt er et yndet mål for mange sejlere, og ikke mindst sejlere fra HSC. Havnen har dog i en del år lidt under tiltagende forfald, og de lokale Baagø boere - herunder også havnepenge opkræveren - har ikke kunnet bidrage med konkrete oplysninger om, hvornår en tiltrængt renovering - måske udbygning - kunne finde sted. Rygterne er gået, og ingenting er sket. Nu er den imidlertid helt gal på Baagø. Hele den sydvendte betonmole, hvor bådene ligger langs med molen, er i færd med at skride i havnen. Fremskredet forfald. På molen er ophængt adskilllige skilte med ordlyden "FORTØJNING FORBUDT - LIVSFARE", og der er også monteret afspærringsbånd, så man ikke kan gå ud på molen.

Det ser ikke ret godt ud, og havnens kapacitet til at modtage gæstesejlere er dramatisk reduceret.
Men der er lys forude - langt forude.
For som det fremgår af informationerne på det anviste link til havneudvalget i Nyassens Kommune, så har man vedtaget en væsentlig udvidelse af havnen på Baagø. Projektet skal angiveligt påbegyndes i maj i år og være gennemført medio august. Linket fører til et mødereferat fra Nyassens Kommunes havneudvalg og indeholder bl.a. plantegninger af projektet.
Men det er nemt at forestille sig, hvorledes Baagø havn vil være at besøge i denne sæson, i hvert fald indtil byggeriet er afsluttet, med havnen fyldt med uddybningsmaskiner og andre maskiner, som sviner og støjer.
Så der er gode nyheder og dårlige nyheder - og på lidt længere sigt igen gode nyheder, når havnen er færdig.
Så mange af os vil nok komme til at lide af Baagø abstinenser i denne sæson, men der er lys forude."
 
 
Med venlig hilsen
 
Kaj Thomsen
BARDIN