Top_
Haderslevsejlclub.dk/_ARKIVET_/ 

   

Retur til
forrige side
HSC Arkiv

Haderslevsejlclub.dk/_ARKIVET_/

L23 Match Race på Skanderborg Sø i pinsen

   

Kapsejladsberetning fra L23 Tiny – 1. halvsæson. (se billedserien)

L23 Match Race på Skanderborg Sø i pinsen.

Så lykkedes det endelig at komme helt frem i det 16 både store felt fra hele landet. Med Rune List-Jensen, nu Vejle, som rorsmands, Sven Erik Lind fra Åbenrå og jeg selv herfra deltog vi for 5. eller 6. gang i det uofficielle DM i match race på Skanderborg Sø. Vi havde rigtig god fart i båden med sejl fra 2008, fik lavet nogle gode taktiske manøvrer ved start og læns og havde det held, der var nødvendigt i de 10 sejladser. Så vi var høje, da vi kørte hjem den søndag aften fra Skanderborg med 1.præmien: En ny fok fra Eurosails.

Stævnet bliver arrangeret af et par ildsjæle plus en masse hjælpere fra Skanderborg Sejl- og Motorbådsklub og er begunstiget af en masse gode sponsorer fra området. Herfra kommer knap halvdelen af bådene, resten er fra Silkeborg, Fyn, Sjælland og så Haderslev. To af bådene fra Køge og Sundby har flere danske mesterskaber for L23. De 16 både  bliver delt i 2 puljer, hvor der sejles alle mod alle, nummer 1 og 2 i hver pulje går videre til semifinaler – og finalesejladserne. Der sejles up/down-bane, 2 gange igennem ud for lystbådehavnen og kulturhuset, så der bliver kun plads til meget korte baner, hvilket gør sejladserne meget intense, når nu boathandlingen skal ske hurtigst mulig og i sidste øjeblik.

Lørdag havde vi afviklet 5 sejladser af 15-20 minutters varighed i svag til let vind. To af sejladserne vandt vi med henholdsvis en halv meter og en halv bådlængde, en tredje fordi konkurrenten – i øvrigt Tøsen fra Egensedybet som blev nr.3 overalt i Fyn Rundt fra Kerteminde- blev parkeret i et vindhul 100m fra os. Vinden på søen opfører sig ofte lige så uberegnelig, som den gør på Haderslev Fjord.

Søndag var vinden jævn til hård med stød af kulingstyrke, så det var både udfordrende og dramatisk på lænsebenene, men der var kun én spilerkæntring. Vi vandt de 2 sidste sejladser i vores pulje og var med 7 sejre semifinaleklar. Den vandt vi så og skulle nu i finalen møde de sidste 4 års vinder, Sylfiden fra Silkeborg. Det blev en meget mere spændende end de fleste havde forventet. Vi lå næsten side om side 5-10 m før mållinien – Tiny lidt efter – så fik vi som luv båd et kraftigt pust og var samtidig over. Ingen af dommerne kunne med sikkerhed afgøre, hvem der havde vundet, og de følte, at det ville være helt tilfældigt, hvis der blev udpeget en vinder. Der blev besluttet om sejlads, én gang op og én gang ned. D174 fra Haderslev fik en perfekt start, og det blev afgørende, rundede topmærket først og kunne sejle i mål flere længder foran D177 på lænsebenet.

Efter præmieoverrækkelsen måtte vi føle søens kolde vand.

Hvis nogle læsere spekulerer på, om man kan sejle til Skanderborg Sø, så – nej det kan man ikke, kun med kano og kajak fra Randers Fjord og så Gudenåen. Vi er så heldige at flere har trailere til deres L23’ere, og vi kan låne os frem med og uden chauffør.

Med sejlerhilsen

 
https://www.haderslevsejlclub.dk/ https://haderslevsejlclub.dk/_ARKIVET_/

Disse arkivdata er rettet 12-04-2022