Søg
Søg
Søg

Mindeord

Mindeord over vore tidligere sejlkammerater

Kaj Thomsen døde tidligt søndag morgen den 18. februar 2024.

Vi husker Kaj som mangeårigt medlem af HSC, hvor han ofte var en af de første til at få båden i vandet om foråret. Han og Kirsten var flittige tursejlere, og de delte gerne oplevelserne med andre sejlere via det skrevne ord. Kaj var nemlig også flittig ved tasterne, og nogle af os husker hans indsigtsfulde beskrivelser af de lokale kulinariske forhold m.v.

Efter sin pensionering blev Kaj ramt af svær sygdom, og hans stædige arbejde på at komme sig igen, og vilje til at fortsætte med sejladsen, kan man kun beundre. Efterhånden blev han dog tvunget til at reducere aktiviteterne og opgive sejladsen. Han blev dog ved med at komme i HSC, næsten til det sidste.

Æret være Kajs minde

Gert Kloth Petersen

Kaj Thomsen bisættes fra Haderslev Domkirke lørdag d. 24. februar kl. 12.30

 

Børge er ikke længere blandt os.

Børge Lange sov stille ind på Friplejehjemmet, natten til d. 8. december 2023, 81 år gammel.
I HSC var Børge en god ven og en dygtig kranfører, der villigt mødte op, når en klubkammerat havde behov for “et løft” – også uden for normal krantid. Han var desuden meget omhyggelig i sin håndtering af bådene.

I sine yngre dage var han en ivrig sejler i sin Maxi 77 sammen med familien, men da Kirsten for nogle år siden gik bort, mistede Børge gradvist livslysten og trak sig mere og mere tilbage – ikke engang grillen og onsdagskaffen kunne friste ham i den seneste tid.
Efter eget ønske vil Børges aske blive strøet ud i Lillebælt.

Æret være Børge Langes minde.

Asger Sorgenfri

20. februar 1959 – 3. september 2023.

Tom er ikke i blandt os mere – han døde efter længere tids sygdom. Han var et meget vellidt og hjælpsomt medlem af klubben, og han har mange gange kørt alt skramlet op på genbrugspladsen. Han sejlede en Diana 26, og var glad for sejladsen ud af fjorden. Han blev bisat i fredags og ønskede, at de jordiske rester skulle spredes ud i Lillebælt af gode venner. 

Æret være hans minde.

Jeppe Friis, 10. september 2023

Eigil Jensen er død.
Eigil var mangeårigt medlem af HSC, men de senere år satte både hustruens og Eigils eget helbred stadig større begrænsninger på sejleriet, og for nogle år siden måtte båden sælges. Eigil forsatte dog med at komme i klubben i muligt omfang, herunder i Flagmastelauget, hvor han var med fra begyndelsen. Han var et skattet medlem, som tog flittigt del i alle projekter. For Eigil var HSV en del af hans aktiviteter, som han selv satte stor pris på.

Æret være Eigils minde.

Jens Friis Autzen

Vores gamle ven og klubmedlem Bent Siewertsen sov stille ind her til morgen. Bent var en rigtig Haderslev dreng, født Grundlovsdag 1952. Han blev medlem af juniorafdelingen i 1967 og han var medlem resten af livet. Vi havde mange gode sejlture sammen og senere købte han en Maxi 77 og sejlede med familien. Bent arbejdede som typograf, han blev syg i en ung alder og måtte opgive at sejle, men han deltog i vores sociale arrangementer og satte pris på at være en del af fællesskabet.  Bent var redaktør af vores klubblad Anduvningen i mange år.

Æret være hans minde

Jeppe Friis 6. juli 2023

Carl August Jensen døde efter længere tids sygdom den 13. juni.

Han kom til verden i Ravsted ved Tønder 1940 og han snakkede hele livet igennem det skønneste, brede vest-sønderjyske.
Han kom i lære som mekaniker og arbejdede mest på landet og reparerede de store landbrugsmaskiner. Senere oprettede han Haderslev Traktorservice på Jomfrustien, hvor han boede sammen med Tove. Han fik hjerteproblemer og fik en operation i Sverige. Han begyndte at lave service på havnen til glæde for mange mennesker, hans varevogn var fyldt op med de reservedele vi alle sammen kan savne og han kørte også meget rundt i landsdelen og hjalp sejlere, der var strandet med ondt i maskinen. Han var et skattet medlem af HSC, og vi var mange der savnede ham, da han lukkede butikken.

Bisættelsen  finder sted i Haderslev Domkirke tirsdag 27. juni kl. 11.00

Æret være hans minde
Jeppe Friis

Vores klubmedlem og gode ven Jack Rasmussen er natten til søndag den 21. maj 2023 sovet stille ind efter længere tids sygdom.
Jack var født i Vandling den 8. januar 1963 som den yngste af 3 brødre. Som ung kom han i lære som skorstensfejer, og arbejdede som sådan nogle år. Herefter var han maskinfører i forskellige entreprenørfirmaer blandt andet Arkil. I foråret 2021 købte Jack en lille motorsejler, en Albin 25 og i den forbindelse blev han medlem af Haderslev Sejl-Club. Jack var altid flink og hjælpsom, og vi vil huske ham som den gode kammerat han var. 

Æret være Jack Rasmussens minde.
På vegne af HSC´s bestyrelse
Den 23. maj 2023
Hans Henrik Petersen

Vores far Hans-Oluf Meyer blev født den 10.8.1928 og ville om én uge være blevet 94år.
Selvom kroppen svigtede var han åndsfrisk og fyldt med livsmod til det sidste. Han var meget belæst og havde en enorm livserfaring. Historiske, især lokalhistoriske, kulturelle og politiske emner interesserede ham meget og han gjorde meget ud af at formidle viden videre til os. Han var på mange måder givende og vi børn og børnebørn har ham så uendelig meget at takke for. Således har han de seneste år dikteret sine livserindringer og hidtil er der kommet 280 A4-sider ud af det. En af hans store passioner var sejlsporten og alene erindringerne vedr. dette indtager 64 sider.

De første sejlererfaringer gjorde vores far H-O som dreng på Dammen, dengang omkørselsvejen endnu ikke var etableret. Da han efter medicinstudiet og de første år som læge i 1959 vendte tilbage til Haderslev, gik der ikke mange år, før han meldte først mig og siden Thomas (som 5-årig) ind i HSC´s optimistjolleafdeling. Det var næppe vores fars evner som coach, der gjorde, at Thomas allerede som 8-årig (man må stadig kalde det sensationelt) blev klubmester. Meget mere skuffede han os forventningsfulde drenge, da han ved en forældrekapsejlads pludseligt plaskede i vandet ved siden af en bordfyldt optimistjolle.

H-O havde sejlet mange togter med Sophus Fuglsang på Carinthia inden han i tresserne købte først en OK-jolle (den hed Dr H2O) og siden en Flipperjolle, som han navngav Celox. Han påstod, at det på latin betød “hurtigsejler”, hvilket jeg dog aldrig har fundet bekræftet.

Den første kølbåd blev en Soling og med mig som en af gasterne transporterede vi den på lastbil til diverse kapsejladser inkl. DM i Hvidovre (1973), Aarhus (1975) og Dragør (1976). Konkurrencen var hård – vi sejlede bl.a. mod OL-vindere som Poul Richard Høj Jensen, Valdemar Bandolowski og Jochen Schümann (fra det daværende DDR) – og jeg må indrømme, at vi altid krydsede mållinjen med den sidste 3.del af feltet. Det sociale spillede en stor rolle, gerne skulle der festes. Til HSC´s 75-årige jubilæum havde H-O været med til at samle et 9-10 både stort Soling-felt til kapsejlads syd for Aarø og en af aftenerne inviterede han soling-sejlerne til middag i sommerhuset i Hejsager. Solingen blev solgt 1976.

Allerede to år forinden havde H-O sammen med Gerhard Kley afhentet en ny Albin Ballad i Kristinehamn i Sverige. Det blev til 3 sejlersæsoner før H-O i 1976 i havnen i Langballigau for første gang så en Helmsman 35. Han kunne ikke løsrive sig fra tanken om selv at skulle eje et sådant skib og i foråret 1977 blev den sidenhen Watergate III døbte båd afhentet på Masnedø Bådværft. Med sine 35 fod var Watergate efter daværende forhold et stort skib. Det er den ikke så meget mere.

De første mange år blev der med Watergate deltaget i diverse kapsejladser og især Flensburger Herbstwoche var i flere år fast med på programmet. Gasterne om bord var oftest medlemmer og sejlere fra HSC og mange aftener kunne H-O tilbringe i klubhuset for at drøfte og planlægge turene. Der blev i øvrigt også vundet en del pokaler.

H-O har altid haft en imponerende evne til at sætte folk, især os børn, i gang med at klargøre Watergate og til at finde besætninger og gaster til de mange togter. Samlet har båden tilbagelagt 42.t sømil, dvs. næsten to gange jorden rundt. Farvandet har med undtagelse af den botniske bugt været hele Østersøen, Kattegat og Skagerrak, Nordsøen og den engelske kanal til Normandiets kyst.

Et af utallige højdepunkter var turen til Tallinn i 1980, da byen stod for sejlkonkurrencerne i forbindelse med olympiaden i Moskva. Den daværende Sovjetunion havde åbnet en fiskerihavn i nærheden af olympiadehavnen for få udenlandske sejlbåde. H-O var altid initiativrig og fik arrangeret et besøg hos den danske sejler-delegation i olympiadebyen og det lykkedes ham at smugle eftertragtede vestlige varer ud af det bevogtede havneområdet.

Fra 1991 var H-O medlem af ICCY (International Council of Cruising Yachts), som årligt arrangerer sejlertræf og som i mange år blev målet for årets sejltogt. Således var Bruxelles (1991), Skt. Petersburg (1992), Harwich/ Ipswich (1993), Marstrand (1994), Flensborg i 1996 (H-O stod for en del af arrangementet), Gdansk (1997), Hankø (1998), Helsinki/ Savonlinna (1999), London (2000), Svinemünde (2001), Bruxelles (2002), Fecamp (2004), Stockholm (2005) og slutteligt Rungsted i 2008 alle havne, hvor H-O og Watergate deltog i festlighederne.
ICCY fyldte meget i vores fars bevidsthed og især til den tyske delegation plejede han en nær kontakt.

I 2000 skrev han følgende brev til den tyske ICCY- formand:
Lieber Klaus. Meine zukünftige Mitseglerin ist Mimi Mølbach Bruhn. Sie hat 8 Tage Probe mit mir gesegelt – Aarhus, Samsø usw.
Ich war „zufrieden“. Sie auch. Viele Grüße, H-O.

Mimi og H-O har været med på mange af ICCY’ s rejser verden rundt og senest for 2 år siden var H-O også med til den årlige vinterfest. Han er i øvrigt begravet med en hvid ICCY-skjorte på.

Vores far var aldrig bleg for at overlade Watergate til os børn eller til sejlere, som han havde tillid til – jeg tænker her især på familie Jürgensen. Vi var jo kun studenter, da båden skulle overføres til mange fjerne mål. Selv når vi fra en telefonboks måtte ringe hjem og fortælle, at en spiller var revet i stykker eller at vi ved en grundstødning havde slået et læk, tog han det med stiv arm og uden sure miner. Sejlsport kan være en dyr sport. Det var han med på.
H-0 var i øvrigt også medgrundlægger og i årtier formand i Haderslev Maritime Forening.

Watergate eksisterer endnu. Vores far har værnet meget om båden og byggede endda en garage til den i Nørregade. Efter vi børn var flyttet hjemmefra har H-O i adskillige år nærmest ene mand stået for klargøringen i løbet af vinteren med slibning, lakering og glasfiberarbejde. Vi børn blev typisk sat til at polere båden før den kom i vand om foråret.
H-O mente til det sidste, at han stadig kunne føre sin båd. Sommeren 2019 styrede han selv Watergate på dens foreløbig sidste tur ind ad fjorden og som en rigtig kaptajn var han den sidste, der gik fra borde.
Flere gange har H-O i vinterens løb ytret ønske om at deltage i ICCY’ s træf i Marieham på Ålandsøerne denne sommer. Båden kom dog ikke i vand og det var vist godt sådan.
Rolf Meyer

Morten sov stille ind fredag aften den 8. Juli.
Han blev 60 år og vi husker ham som en livsglad ven med et dejligt smittende humør som altid var parat til at give en hånd med.

Morten var en dygtig sejler og har flere gange deltaget i Silverrudder (Fyn rundt singlehanded) og vi vil savne vore ture sammen med og mange hyggelige stunder ombord på Sindsro.

Alice og Per Fløjstrup

Polle døde for to dage siden i hjemmet i en alder af 74 år. Han blev i sin tid uddannet som elektriker hos Valdemar Christensen, og efterfølgende uddannede han sig til elektroingeniør.

Polle startede med juniorbåd i HSC, og senere blev han en inkarneret folkebådssejler i FD 974 ”Sunshine”. De sidste år boede han i Vejle, men hvert år sejlede han til Haderslev for at mødes med ”de gamle drenge”. Han var medlem i HSC over 60 år, og var kendt og skattet af alle i hans generation.

Æret være hans minde

Jeppe Friis 26. november 2021

Ove døde 16. november 2021. Følgerne af et fald kunne han ikke klare.

For nogle år siden kunne Ove ikke længere overkomme arbejdet med sin båd, og han forærede den til nogle unge mennesker. I takt med den stigende alder blev Ove en regelmæssig deltager i onsdagens seniortræf, som han satte stor pris på, men også dette satte helbredet de sidste par år en stopper for. De fleste husker nok, at han gerne gav et par sange til gode.

Ove havde været sejler det meste af sit voksne liv, og han ville helst ”gøre det simpelt”; ofte som solosejler og i al slags vejr. Straks efter sin pensionering tog han på et flere sæsoners togt i Middelhavet, og hans beretning Brunhildes Besynderlige Rejse kan stadig læses på internettet. Ove var en god matematiker, som både kunne lave et navigationsprogram til computeren og anvende en sekstant. Det sidste var det sjoveste, men under hans store togt lykkedes det endelig hans hustru at få ham til tage imod en GPS navigator.

Vi har mistet en god og dygtig sejlerkollega, som var helt sin egen.

Ære været Oves minde.

Jens Friis Autzen

Vores klubmedlem og gamle ven Egon Hansen sov stille ind i går. Han blev 87 år og vi husker ham som kranfører og den altid gode og hjælpsomme kammerat på pladsen. Af samme grund blev han æresmedlem i 2015. ”Skubber” kørte lastbil i Europa i mange år og han kunne fortælle om livet på landevejen så alle spidsede ører. Han var en lille mand, men han fyldte meget og han var aldrig bleg for at fortælle hvordan bådene skulle sættes på plads. Og ingen gik forgæves til ham, endnu i dag skulle han have sat en båd på land, men for første gang dukkede han ikke op. Egon var en dygtig sejler, han sejlede lange ture i ”Rigmor” og deltog som den en ældste i Silverrudder Cup singlehanded rundt om Fyn flere gange.

Æret være hans minde

Jeppe Friis  – 7. Oktober 2021

Vores medlem Poul Brix døde efter længere tids sygdom og blev bisat fra Haderslev Domkirke 16. januar 2021. Poul fik sin uddannelse som ingeniør i Sønderborg og arbejdede i mange år, først ved Kolding Fjernvarme og siden ved Arkil.
Poul og Mette flyttede til byen for en halv snes år siden og de fik en LM 24 og blev medlemmer af klubben. Efter at Poul blev syg solgte de båden, men de kom jævnligt ned på havnen og fulgte med i livet. Man så dem altid tæt sammen og de stod også lige foran deres guldbryllup. Det blev ikke til noget og i kirken stod Mette også frem og sagde, at i denne tid kunne der ikke afholdes mindesamvær og takkede de mange der fulgte.

På bestyrelsens vegne
Jeppe Friis

Martin har gennem nogen tid døjet med vejrtrækningsproblemer som betød, at han med mellemrum måtte tage sig en lille hvilepause.

I HSC har vi lært Martin at kende, som et meget hjælpsomt menneske. Det kom særligt til udtryk, når der skulle foretages vedligehold og reparationer af HSC´s klubhus og øvrige bygninger. Her øste Martin af sine faglige kompetencer, som faglært tømrer. Martin stod bl.a. for arbejdet med den nye del af terrassen vest for klubhuset, hvor flagmasten er blev flyttet til.

Også når der manglede en hjælpende hånd som brovagt, meldte Martin sig beredvilligt sammen med hustruen Grete.

Flaget blev sat på halv mast på HSC`s flagmast i tirsdags.

Vore tanker og medfølelse går til familien.

Æret være Martins minde.

På bestyrelsens vegne
Benny Skødt-Rasmussen, sekretær Haderslev Sejl Club

Det er med stor sorg, at vi endnu en gang inden for ganske kort tid, må sende en meddelelse om at et af vore mangeårige medlemmers død.

Det er vort mangeårige medlem Ib Hauge Nielsen, som efter nogen tids sygdom, er afgået ved døden d. 22. juli 2019.
Der blev flaget på halvmast da vi modtog den sørgelige besked.

Ib Hauge Nielsen var bl.a. kendt for sit store engagement med opstarten af Man-O-War jollen i Danmark.
I 1978 indkøbte han hele 32 stk. som blev importeret fra England. På et tidspunkt var der hele 34 Man-O-War joller på Haderslev Dam.

I 2015 deltog den dengang 74-årige Ib Hauge Nielsen i DM for Man-O-War joller. Den fremskredne alder til trods, præsterede Ib at sejle fra alt og alle, og vandt samtlige sejladser og dermed DM. I den forbindelse udtalte Ib, at man godt kan være lidt stiv i ryggen og øm i knæene, når man skal ned i jollen. Men – det mærker man ikke når man sejler. Til gengæld værker det i hele kroppen dagen efter. Ib sejlede også i de senere år med stor begejstring i sin Man-O-War jolle på Haderslev Dam.

Udover sejlsporten havde Ib også en passion for flyvning i de mindre ultralette fly, hvor han var tilknyttet flyvepladsen i Kabdrup lige uden for Haderslev.

Ib Hauge Nielsen bliver begravet fra Assistentkirkegårdens Kapel, Hørgårdsvej i Haderslev, onsdag d. 31.juli 2019, kl. 14.00.

Æret være Ib Hauge Nielsen’s minde. 

På bestyrelsens vegne
Benny Skødt-Rasmussen, sekretær Haderslev Sejl Club

Lørdag d. 13. juli 2019 gik vort mangeårige medlem, tidligere formand og æresmedlem Egon Ravn fra borde.

Han var i sine yngre år en dygtig kapsejler, og med sine knap 93 år, havde Egon til det sidste sin gang i Haderslev Sejl Club. Han gik næsten dagligt sine ture forbi både sejlklubben og X-yacht. Hver onsdag i vinterhalvåret deltog han i møderne i seniorklubben, og i sommerhalvåret deltog han hver onsdag i samværet i “Onsdagsgrillen”.Egon havde ikke sejlerblodet fra fremmede. Både hans far og bedstefar elskede hav og vand. Han voksede op på Skibbrogade i Haderslev, og boede de sidste mange år på Sydhavnsvej, hvorfra han dagligt nød udsigten over Haderslev Havn.

Sejlads og sejlsport har altid været Egon Ravns helt store hobby. Han startede med at sejle i forskellige jolletyper, bl.a. Flying Dutchman og BB-jolle. Han har deltaget i cirka 1000 kapsejladser i forskellige bådtyper, og gennem årene som elitesejler, er det blevet til mange flotte præstationer og præmier.
En præstation var Egon Ravn dog særlig stolt af.
Det var da han sejlede i Flying Dutchman, at han var tæt på at kvalificere sig til OL i Rom i 1960. Det lykkedes desværre kun næsten, idet han blev nummer to – en placering som Egon ofte mindedes med stolthed.Senere blev jollerne skiftet ud med kølbåde af forskellig slags. Mest kendt er Egon nok for årene i folkebåden, hvor han sejlede rigtig mange kapsejladser, både i Danmark og i Tyskland. I ni år var Egon tilmed formand for Dansk Folkebådsklub.

Æresmedlemskaber i Dansk Folkebådsklub og i Haderslev Sejl-Club.

Udover formandskabet i Dansk Folkebådsklub, har Egon Ravn også været aktiv i bestyrelsesarbejdet i både Haderslev Sejl-Club og på landsplan. I seks år sad han således i Dansk Sejlunions hovedbestyrelse.

Regionalt var han sekretær for Jysk Sejlunion i ti år, og lokalt var Egon formand for Haderslev Sejl-Club i seks år. Det var i slutningen af 1950’erne og begyndelsen af 1960’erne. Dertil kommer, at han i knap 20 år var formand for sejlklubbens sejlerudvalg.

Antallet af år på de forskellige poster må dog ikke stå alene. Egon Ravn har altid udfyldt sine poster på bedste vis, med en god og solid indsats, som er blevet påskønnet hvor han end kom.

Egon Ravn var således æresmedlem af både Dansk Folkebådsklub og Haderslev Sejl Club.

Æresmedlemskaberne betød meget for Egon Ravn, det var en fin anerkendelse at få fra sejlerkammeraterne.

Æret være Egon Ravn´s minde.

På bestyrelsen for Haderslev Sejl-Clubs vegne
Benny Skødt-Rasmussen, Sekretær.

Det er med stor sorg, at vi erfarer, at ”røde Sonja” ikke er her mere. Jeg har kendt Sonja, siden vi startede i skolen og siden blev juniormedlemmer af Haderslev Sejl-Club. Sonja var meget engageret og blev hurtigt en dygtig sejler både på kapsejladsbanen og på tursejlads. Siden blev hun uddannet som Danmarks første kvindelige matros – noget helt usædvanligt dengang.

Livet var hårdt ved Sonja, men hun bevarede sin glæde ved at sejle og var altid meget hjælpsom både ved mastekranen og ved bakstørnen i køkkenet. Således vil de fleste medlemmer bevare mindet om Sonja som det gode medlem hun var.

Bisættelsen findes sted fra Hospitalskirken torsdag d. 10. januar 2019, kl. 11.00.

Æret være Sonjas minde.

På vegne af HSCJeppe Friis, næstformand

Vort ærede medlem gennem mange år, Bent Geiken, er efter længere tids sygdom afgået ved døden, 79 år gammel. Bent var en ivrig og dygtig sejlsportsmand og en udadvendt personlighed, der gennem sejlsporten og rejser, formåede at skabe en indholdsrig tilværelse for sig og sin familie.

Med sit gode humør og aktive engagement prægede han klublivet i Haderslev Sejl Club i en yderst positiv ånd. Han var i adskillige år klubbens kasserer og nød megen respekt blandt medlemmerne, hvilket gav sig udslag i et stort fremmøde af klubkammerater ved bisættelsen fra Starup Kirke og efterfølgende sammenkomst i klubhuset, fredag den 6. marts 2015.

Bent efterlader hustruen Margit, der stadig er aktiv i HSC,  og voksne børn.

Æret være Bents minde.

Asger Sorgenfri Sekretær HSC

Det er med stor sorg, at vi har modtaget meddelelse om, at vort tidligere aktive medlem Børge Jørgensen er afgået ved døden lørdag den 7. april, 83 år gammel.

Børge Jørgensen, der var udlært tømrer og siden blev ingeniør, byggede selv sin folkebåd ”Playboy” sidst i 60’erne, selv om han aldrig tidligere havde sejlet.

I 1977 købte han ”Pas Sais”, en glasfiber folkebåd med sejl nr. 666.

Flere af klubbens nuværende medlemmer har sejlet kapsejlads med ham, og sammen har de bl.a. deltaget i Kielerwoche.

Bisættelsen finder sted fra Hertug Hans Kirke fredag den 13. april kl. 14.

Æret være Børge Jørgensens minde.

På Haderslev Sejl-Clubs vegne

Carsten Mikkelsen – formand

Det var med stor sorg, vi 23. juni 2013 modtog meddelelse om at vort medlem Gerhardt Deichgräber, efter længere tids sygdom er afgået ved døden. Bisættelsen finder sted torsdag, den 27. juni kl. 1100, fra Hertug Hans Kirke.

Det var familiens ønske, at gamle sejlervenner via denne meddelelse, skulle have mulighed for, at følge Gerhardt på den sidste rejse og efterfølgende deltage i en lille mindehøjtidelighed på Harmonien.

Vore tanker og medfølelse går til familien.

Ære være Gerhardt Deichgräber minde.

På Haderslev Sejl-Clubs vegne

Asger Sorgenfri – Sekretær

Det er med stor sorg, at vi i dag har modtaget meddelelse om, at vort mangeårige medlem Henrik Outzen er afgået ved døden og vore tanker og medfølelse går til Henriks familie og venner.

Ære være Henrik Outzens minde.

På Haderslev Sejl Clubs vegne

Claus Persson – formand

Det er med stor sorg, at vi har modtaget meddelelse om at vort medlem Martin Pringal er afgået ved døden i torsdags og vore tanker og medfølelse går til familien. Martin Pringal var medlem af HSC siden 2006 og vor havnemester Lars Knudsen som var den person i klubben som havde den nærmeste kontakt med Martin har ønsket at fremkomme med følgende beskrivelse til minde om Martin.

Martin kom til Haderslev Sejl-Club med en Saga 27 fra Sønderborg og havde ikke sejlet før, men var meget glad for sin båd.

Han spurgte mig til råds om forskellige ting vedrørende sejlads. Vi fik nogle gode samtaler om forskellige ting vedrørende det at have båd og nyde søsporten.

På det seneste har Martin ikke været så meget ved sin båd, men vi havde en aftale om, at jeg en gang imellem så lidt til båden.

Martin så frem til en ny sæson med båden i vandet og nogle ture på fjorden, men skæbnen ville det anderledes og han gik bort inden dette kunne gå i opfyldelse.

Ære være Martin August Pringals minde.

På Haderslev Sejl-Clubs vegne

Lars Knudsen – havnemester

Claus Persson – formand

Det er med stor sorg, at vi i dag har modtaget meddelelse om at vort medlem Poul Erik Albret efter længere tids svær sygdom er afgået ved døden og vore tanker og medfølelse går til familien. Poul Erik var medlem af HSC i en menneskealder og var i 2 perioder formand for klubben og deltog altid flittigt i frivilligt arbejde samt til klubbens sociale arrangementer sammen med sin kone.

Poul Erik sejlede flittigt hele sit liv bl.a. i folkebåd og deltog til det sidste i seniorklubbens ugentlige formiddagsarrangementer.

Det er et stort tab for mange af os i klubben som lærte Poul Erik at kende som et positiv og hjælpsomt medlem, som på trods af sin sygdom stadig blev ved med at komme i klubben.

Ære være Poul Erik Albrets minde.

På Haderslev Sejl-Clubs vegne

Claus Persson – formand

Det er med stor sorg, at vi i dag har modtaget meddelelse om, at vort medlem Jens Jørn Pedersen er afgået ved døden  og vore tanker og medfølelse går til hans kone samt 2 børn. Jens Jørn delagtiggjorde os allerede i 2008 i et medlemsindlæg som kan læses på hjemmesiden under menupunktet “medlemsindlæg” > turberetninger, om sin sygdom og hans sommertogt til Odense med sin båd X-sailor.

Jens Jørn stammer oprindeligt fra Frederikshavn, men blev ansat som lagerchef hos X-Yachts hvor han var ansat indtil sin alt for tidlige død.

Bisættelsen findes sted fra Hospitalskirken på Sønderbro tirsdag den 8. december kl. 14.00.

Ære være Jens Jørn Pedersens minde.

På Haderslev Sejl-Clubs vegne

Claus Persson – formand

Det er med stor sorg, at vi i dag har modtaget meddelelse om, at vort medlem Mathias Rudbeck er afgået ved døden  og vore tanker og medfølelse går til hans familie.Mathias var et skattet medlem af HSC og har i en menneskealder haft sin daglige gang i klubben og været aktiv som klubmåler samt beddingsmand i mange år.

De sidste år har Mathias været hæmmet af dårligt helbred og har ikke været så synlig i klubben som tidligere og vi var alle forberedt på, at hans helbred var skrantende og det har nu betydet at han har fået fred.

Ære være Mathias Rudbecks minde.

På Haderslev Sejl-Clubs vegne

Claus Persson – formand

Det er med stor sorg, at vi i dag har modtaget meddelelse om at vort medlem Lars Oggesen efter lang tids svær sygdom er afgået ved døden i går og vore tanker og medfølelse går til hans kone Anneli samt øvrige familie. Lars var et skattet medlem af HSC og har siden 60érne haft sin daglige gang i klubben og havde mange sejlerkammerater, som vil komme til at savne ham.

Lars sejlede  kapsejlads med mange af vore nuværende medlemmer i bl.a. folkebåd i sine yngre dage og tiltog senere flittigt i klubbens arrangementer i sin Maxi 77.

Ære være Lars Oggesens minde.

På Haderslev Sejl-Clubs vegne

Claus Persson – formand